Kattungar ...


Netezzas fick två välskapta killar, söndagen den 28 november, en silver och en golden.
Pappan är vår fina Texas.
Läs HÄR om du är intresserad av en kattunge från oss.
Följ gärna kattungarnas utveckling på Facebook.
 

Våra kullar
Jag föder upp blandras-kattungar, för att jag helt enkelt föredrar dem.
När katten inte har en stamtavla, så räknas den som huskatt.
Är man intresserad av utställning, så finns det utställningar även för huskatter men om det är utställningar man vill hålla på med så rekommenderar jag att välja en katt med stamtavla.

När jag började med uppfödning så fanns inte den "ultimata rasen" i mitt tycke och smak, så jag bestämde mig för att blanda raser för att försöka få fram "det" som tilltalar mig hos en katt.
Och jag sticker inte under stolen att jag tycker att jag har lyckats bra.
Huskatts-avel är ett laddat ämne bland många och jag kan bara stå för det sätt som jag föder upp på, målmedvetet samt under ordnade och planerade förhållanden med mina egna friska och testade djur samt med mycket kunskap.
Jag är själv helt emot huskattsavel i de fall man inte vet vad man sysslar med eller då man bara släpper ut sina honor vind för våg, för att bli de ska bli dräktiga. Det krävs så mycket kunskap och engagemang för att bedriva en seriös avel och kanske än mer för att anses seriös när det gäller blandrasavel.
Alla våra djur är regelbundet hälsotestade, vaccinerade, avmaskade, de äter kvalitetsfoder och har tillgång till utevistelse.  Jag är noga med att kattungarna kommer till hem där de blir högt uppskattade familjemedlemmar.

dsc-0262.jpg

Jag använder friska, sunda katter som har en bra exteriör, samt ett underbart temperament, allt för att kattungarna skall bli så älskade familjemedlemmar som möjligt. De är även PKD testade och fria.
Våra katter kan du läsa om här.
Jag upplever att blandraskatter håller sig friskare än renrasiga. De har enligt mig det mest bedårande utseendet, då de får go´bitarna från de olika raserna.
Sedan är ju priset givetvis lägre än hos en raskatt, vilket jag tror bidrar till att de kattägare som har möjlighet, låter sina katter gå ut och på det sättet ger katten ett rikare liv.
För mig känns det viktigt att höja kattens status oavsett om den har stamtavla eller ej.
En rätt behandlad katt är en underbar familjemedlem och ger så mycket tillbaks.  
Jag har mycket kunskap om katter, samt lägger ner mycket tid och pengar på våra djur och kan med gott samvete säga att de lever ett rikt kattliv.

074.jpg
Jag älskar att följa kattungarna och deras utveckling från hjälplösa små "möss" till fulländade, sociala varelser. Jag tycker att det är otroligt viktigt med socialiseringen hos kattungarna. Vi är därför noga med att de blir hanterade i massor och av flera olika personer under hela sina uppväxt.

 

Kattungar från oss är vid leverans:

 • 12 veckor gammal och det är för att deras immunförsvar skall utvecklas ordentligt (vilket det gör som mest mellan 8-12:e levnadsveckan). Kattungar behöver vara kvar hos sin mamma och syskon i 12 veckor för att bli trygga individer och man slipper på så sätt ev beteendestörningar i framtiden som katter annars kan få. Sedan är denna tiden otroligt viktig för socialiseringen.
 • De är avmaskade vid 3 tillfällen med T. Axilur.
 • Vaccinerade vid 2 tillfällen mot kattpest/-snuva.
 • ID-märkta med chip.
 • Veterinärbesiktigade (intyget ej äldre än 7 dagar).
 • Uppväxta under bästa möjliga förhållanden och på ett kvalitetsfoder- EUKANUBA, med massor av hantering och av flera olika personer, vilket resulterar i sociala, trygga kattungar med ett gott självförtroende, som dessutom har ett bedårande utseende.
 • Vana vid andra katter, hundar och barn.
 • Det medföljer Eukanuba Kitten foder, 400 gr.
 • Det medföljer en kupong till 6 kg Ever clean kattsand.
 • Självklart är de rumsrena, men det är alla friska kattungar i den åldern.
 • Givetvis har ni min support så länge ni vill!                               

Är du intresserade av en kattunge från oss eller om det är något du undrar, så tveka inte att höra av dig, KLICKA HÄR 

dsc-0065.jpgVill du hålla dig uppdaterad om vad som händer hos oss på kattfronten,  så kan du prenumerera på vårt Nyhetsbrev genom att skriva in din mejladress nedan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet och den är givetvis gratis.

 

 

02.jpg 

Facebook 

KATTDAGS PÅ FACEBOOK:

NYHETER:

Skydda er mot fästingburna sjukdomar!

Vill du ha Kattdags nyhetsbrev?

Nyhetsbrevet håller dig uppdaterad om vad som händer här på Kattdags.

Du kan när som helst avsäga dig nyhetsbrevet och det är givetvis gratis.
Skriv din mejladress nedan och tryck på prenumerera.

Använd gärna min banners för att länka tillbaka till KATTDAGS

arizona-6-redigerad-1.jpg